In deze gids gaan wij ons voornamelijk focussen op de weddenschappen op de sportevenementen en entertainment evenementen.

Sportweddenschappen

Sport / evenementweddenschappen zijn activiteiten waarbij de resultaten worden voorspeld en een beloning tegenover het resultaat staat. De frequentie van de sportweddenschappen verschilt per cultuur, maar de meeste weddenschappen worden afgesloten op voetbal, American football, basketbal, honkbal, hockey, wielrennen, autoracen, gemengde vechtsporten en boksen, zowel op amateurs- als op profniveau.

Het komt erop neer dat als er een wedstrijd of een voorspelling bestaat, je een weddenschap kunt afsluiten op de mogelijke uitkomst. Ook wedden op evenementen is al eeuwenlang big business. Vandaag de dag kun je op alles wedden, van de Olympische Spelen, de Super Bowl, Reality TV Shows, en de Oscars.

Wedden op Voetbal

Voetbal is een van de sporten die een stijging blijft ervaren in sportweddenschappen. Wat interessant is aan sportweddenschappen is hoe ingebakken het is in de voetbal subcultuur. Een redelijk percentage van sportweddenschappen verzameld over de hele wereld zijn voor voetbalwedstrijden. Het is de moeite waard te onderzoeken wat sportweddenschappen voor voetbalfans betekenen.

wedden op voetbal

Sportweddenschappen bieden een uniek soort sensatie die mensen doet terugkomen voor meer. Voetbal kijken is spannend voor fans, maar er iets in geïnvesteerd hebben klinkt anders. Wanneer je op een bepaalde wedstrijd wedt, heb je een gevestigd belang in de uitkomsten.

Terwijl je naar de wedstrijd kijkt, raak je telkens opgewonden als het erop lijkt dat je voorspelling gaat uitkomen. De deelnemers zijn misschien niet eens je favoriete teams, maar je wilt het nog steeds elke minuut van de actie zien omdat je iets te winnen hebt bij de resultaten.

Fans worden actieve deelnemers aan voetbalwedstrijden. Je investering in de resultaten is nu niet alleen sentimenteel; het is persoonlijk. Wanneer het team waarop je wedt wint, betekent dit dat jij ook wint.

Wedden op Tennis

Zoals bij alle vormen van sportweddenschappen bepalen de winkansen hoeveel een gokker zal winnen met een geplaatste weddenschap, mits hij succes heeft en de uitkomst juist heeft voorspeld. Kansen op tennis worden op drie manieren weergegeven;

  • Fractioneel – Populair formaat in het Verenigd Koninkrijk en Ierland
  • Decimaal – Populair in Europa en het zuidelijk halfrond
  • Moneyline – Populair in Noord-Amerika

Het maakt niet uit hoe goed een gokker of een tennistipster kan zijn, aangezien alle sportevenementen vatbaar zijn voor menselijke fouten, zullen sportweddenschappen nooit een exacte wetenschap zijn. De wetten van waarschijnlijkheid bepalen echter wel dat een uitkomst meer of minder waarschijnlijk zal zijn.

Voorbeeld:

Op weg naar de Australische Open 2014 was Rafael Nadal de hoogst geplaatste speler in Melbourne en de nummer 1 van de wereld. Nadal was bezig aan een sensationele terugkeer naar topvorm in 2013, toen hij na een blessure zowel de Franse als de Amerikaanse Opens won en nog negen andere titels.

wedden op tennis

Nadat hij Roger Federer in de halve finales met gemak had uitgeschakeld, was Nadal een sterke favoriet van 1.18 om Stan Wawrinka in de finale van de Australian Open 2014 te verslaan. Met deze kansen, als een gokker £10 inzet op Nadal om te winnen, zouden ze in totaal £11.80 terug winnen – inclusief de oorspronkelijke inzet van £10, waardoor ze een winst van slechts £1.80 zouden maken.

De kans op een overwinning van Nadal was 84,75%.

Ondanks het feit dat Stan Wawrinka het beste tennis uit zijn carrière speelde en titelverdediger Novak Djokovic in de kwartfinale versloeg, was hij een enorme 5.60 underdog om de finale tegen Nadal in te gaan.

Dit was voornamelijk gebaseerd op zijn record van 12 nederlagen op rij tegen de Spanjaard in alle ontmoetingen, waarin Wawrinka er zelfs niet in slaagde een set te winnen.

Wedden op Paarden

Paardenrennen is de derde meest populaire sport om op te wedden in Amerika, wat vrij indrukwekkend is als je bedenkt dat het op de 26e plaats komt wat betreft het aantal mensen dat ernaar kijkt. De waarheid is dat paardenrennen niet gewaardeerd worden voor de sensatie van de sport zelf, de belangrijkste reden dat mensen er naar kijken is omdat ze er op willen wedden.

wedden op paarden

Bijna iedereen die naar een paardenrace kijkt, zet er een weddenschap op in. Maar slechts een paar van die mensen winnen ook daadwerkelijk. Sommige mensen gebruiken kleine weddenschappen als een vorm van sociaal vermaak, dus geven ze niet echt om de uitkomst.

Maar voor degenen die serieus willen winnen, zijn er verschillende manieren waarop je strategie kunt gebruiken om je totale uitbetalingen te verhogen.

Wedden op Golf

Met de mogelijkheid om inzet waarde te identificeren in combinatie met een gezonde inzet strategie en gedisciplineerde weddenschappen, is het mogelijk om consistente winsten te maken door online te wedden op golf.

Golf is altijd één van de meest populaire sporten in de wereld geweest. En met de opkomst van online weddenschappen, is golf snel uitgegroeid tot een van de meest populaire sporten om op te wedden.

wedden op golf

Wedden op een toernooi winnaar is zonder twijfel de meest populaire markt als iemand op zoek is om te wedden op golf online. Soms is het steunen van een favoriet gewoon de manier om te gaan in elke sport, zelfs in golf.

Wanneer je een weddenschap plaatst op een toernooiwinnaar, zet je in op een speler die het toernooi wint. Als hij dat doet, win jij je weddenschap. Zo niet, dan verlies je. Veel eenvoudiger dan dat kan het niet worden.

Wedden op Hockey

In het begin kan hockey vreemd lijken, de bal mag bijvoorbeeld alleen langs bepaalde kanten van een stick geleid worden. Maar over het algemeen is deze sport niet vreemd, alleen voor iemand die er niet mee vertrouwd is. Tegelijkertijd is deze vorm van hockey in Europa zeer populair.

wedden op hockey

Het andere ding goed om te weten is de soorten weddenschappen die beschikbaar zijn bij het inzetten van geld op veld hockey. In het algemeen zijn er drie weddenschappen types, die omvatten, “Winnende team”, “Over en onder”, en “Handicap wedden”.

Wedden op Zwemmen

Zwemmen is een vrij populaire sport, maar trekt de aandacht van het grote publiek, en dus van de bookmakers, vooral tijdens internationale evenementen zoals de Olympische Zomerspelen, het Europees Kampioenschap Zwemmen of de FINA Wereldkampioenschappen.

wedden op zwemmen

De meest populaire is veruit de straight-up weddenschap, ook wel moneyline weddenschap genoemd, waarbij je in principe je geld op de winnaar zet. Je moet wel begrijpen dat wedden op de favoriet geen grote uitbetalingen zal opleveren.

Andere soorten weddenschappen die men kan afsluiten op zwemmen zijn op de snelste tijd of de snelste ronde. Deze weddenschappen zijn spannender maar zeker risicovoller, en daarom zijn de uitbetalingen hoger, dat is waarom het veel onervaren gokkers aantrekt die meestal uiteindelijk al hun geld verliezen omdat ze all-in zijn gegaan.

Wedden op Volleybal

Volleybal is nu de 5e meest populaire sport ter wereld. Hoewel het misschien luchtig overkomt, is het zeer competitief en is het snel uitgegroeid tot een favoriete sport voor jongere generaties over de hele wereld. Wat vroeger een eenvoudig tijdverdrijf op het strand was, is nu uitgegroeid tot een op grote schaal beoefende teamsport die zelfs de Olympische Spelen domineert.

wedden op volleybal

Als je serieus in volleybalweddenschappen wilt stappen en er een expert in wilt worden, moet je de rol van de bookmakers en hun werkwijze begrijpen. De meeste bookmakers bieden veel functies, zoals live feeds, om je te helpen winst te maken op een reeks van verschillende markten.

Ze kunnen echter ook je winst op lange termijn beperken door hoge marges op geselecteerde markten. Je moet je ook bewust zijn van het feit dat zij de macht hebben om je wedrekening te beperken of te sluiten als je een consistent succesvolle gokker blijkt te zijn.

Wedden op Atletiek

Momenteel wordt er op atletiek gewed in Europa, waar de sport een veel grotere aanhang heeft dan in Noord-Amerika. Mychasiw zegt dat hij vroeger een programma had van de Diamond League in Zürich, compleet met weddenschappen en favorieten voor de races. “Zolang ik me kan herinneren, zijn er twee wedstrijden waar weddenschappen werden afgesloten: Zürich en Lausanne in Zwitserland.”

Er zijn nog steeds wedstrijden in Noord-Amerika met een lange geschiedenis en hoge bezoekersaantallen, zoals de Pre Classic, en die zouden mogelijk het startpunt kunnen zijn om weddenschappen op atletiek terug te brengen naar Noord-Amerika.

wedden op atletiek

Hoewel weddenschappen op atletiek kunnen zorgen voor potentiële sponsordeals en een grotere aanhang, zijn er ook nadelen aan de voorgestelde verandering. Het toevoegen van een weddenschap component zou doping en race-fixing kunnen aanmoedigen, en afhankelijk van de infrastructuur die er omheen gebouwd wordt, bestaat de kans dat atleten nooit een van de extra sponsorgelden zullen zien.

Wedden op Olympische Spelen

Om de vier jaar komen ‘s werelds grootste en meest begaafde atleten samen om te strijden voor de suprematie in een assortiment van sportevenementen, waarvan er verschillende door vele sportfans als ietwat impopulair kunnen worden beschouwd.

Van Olympisch basketbal voor mannen, handbal en Olympisch voetbal voor vrouwen, tot synchroon zwemmen. De moneyline, ook wel bekend als een straight-up weddenschap (eerder genoemd in deze blog), is het meest voorkomende type van de Olympische Spelen weddenschap.

wedden op olympische spelen

Puntspread weddenschappen zijn een beetje minder gebruikelijk in de Olympische Spelen in vergelijking met de meeste andere grote sportevenementen. Dat gezegd hebbende, zal je nog steeds in staat zijn om tal van Olympische spreads te vinden in de loop van de Zomerspelen.

Spreads worden meestal gebruikt in teamsporten om de favoriet te handicapten en meer weddenschappen aan beide kanten aan te moedigen.

Olympische totalen richten zich op het aantal gouden medailles dat elk land zal winnen, en head-to-head weddenschappen die je twee landen tegen elkaar laten uitspelen.

Met Olympische totalen kun je wedden op het feit of een bepaald land OVER of ONDER het totaal aantal gouden medailles zal winnen dat door het sportwedkantoor is vastgesteld. In dit geval is het totaal aantal gouden medailles dat de USA zal winnen vastgesteld op 45.5, gebruik makend van American-style betting odds, die het bedrag van de uitbetaling bepalen op een winnende weddenschap.

De head-to-head winnaar wordt bepaald door welke natie meer gouden medailles wint, waarbij de winst wordt bepaald door de weddenschapskansen op de wed lijn.

Wedden op Eurovisie Songfestival

De echte liefhebbers kijken er al een heel jaar naar uit: het Eurovisiesongfestival. Zodra de tickets voor het evenement in de verkoop gaan, beginnen ook de eerste voorbereidingen voor het publiek. Het songfestival is niet zomaar een evenement. Het songfestival vraagt om gekke outfits en natuurlijk om die onmisbare vlaggen om mee te zwaaien.

Wedden op Eurovisie is helemaal niet zo eenvoudig. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vriendendiensten van de landen. Het is geen geheim dat het stemmen niet altijd eerlijk verloopt. Wij geven onze zuiderburen soms een paar extra punten en vice versa, maar elders in Europa is dat soms een stuk extremer.

wedden op eurovisie songfestival

Een deelnemer uit een land kan zo vals zingen als een kraai, maar krijgt toch het maximum aantal punten van een buurland. Dat is iets wat niet altijd als een verrassing komt. Rond het songfestival is er altijd veel aandacht voor landen en kandidaten. Je zou dat in je weddenschap kunnen meenemen.

Er zijn nog een paar factoren te overwegen bij het plaatsen van een weddenschap op het Eurovisie Songfestival. Het is van vitaal belang om de prijzen van de bookmakers over de hele lijn te controleren, om er zeker van te zijn dat je de best mogelijke Eurovisie kansen krijgt.

Elk jaar, komt er al een aantal nummer vroeg uit. Wanneer nummers worden vrijgegeven, kan je meestal vertellen of een bepaald nummer gaat het goed doen op Eurovisie.

Sommige liedjes zullen populair zijn in de muziek weddenschappen tips, terwijl anderen massaal zullen drijven. Bovendien heeft Eurovision de neiging om clips te uploaden naar de officiële YouTube pagina en gokkers kunnen zien welke video’s het populairst zijn.

Dit is geen directe indicator voor succes, maar kijkcijfers, likes en commentaren kunnen gokkers een hint geven naar mogelijke Eurovisie glorie.

Weddenschappen FAQ

Wat is de best sport om op te wedden?

Helaas is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Als het zo makkelijk zou zijn, zouden sportkantoren geen zaken meer doen. Een van onze beste tips voor jou is om te wedden op de sporten waar je het meeste van weet en te kiezen wat jij denkt dat de meest waarschijnlijke uitkomst is.

Welke soorten weddenschappen kan je plaatsen?

Moneyline odds:
Ook bekend als American odds, en dit is het formaat dat het meest gebruikt wordt in de Verenigde Staten. Ze kunnen worden weergegeven als een positief of een negatief getal. Een positief getal geeft aan hoeveel een correcte inzet van $100 zou winnen, terwijl een negatief getal aangeeft hoeveel je zou moeten inzetten om $100 te winnen.

Decimale winkansen:
Deze werden vroeger vooral geassocieerd met het vasteland van Europa, Canada en Australië. Ze zijn nu echter grotendeels de standaard geworden bij de meeste online bookmakers, met uitzondering van enkele Amerikaanse weddenschappen sites. Dit komt omdat ze de meest eenvoudige van de drie formaten zijn en eenvoudig worden uitgedrukt als één positief getal, meestal met twee decimalen.

Fractionele winkansen:
Dit zijn het traditionele formaat dat in het Verenigd Koninkrijk wordt gebruikt, hoewel decimale winkansen langzamerhand de overhand krijgen. Het berekenen van potentiële winsten en uitbetalingen met dit formaat kan een beetje lastig zijn, zeker om mee te beginnen, maar het basisprincipe is niet zo ingewikkeld als het misschien lijkt. Net als bij de moneyline odds, laten fractionele odds zien hoeveel potentiële winst je kunt maken. Om de totale potentiële uitbetaling te berekenen, moet je je oorspronkelijke inzet toevoegen.

Heb je sport expertise nodig om te wedden?

Nee. Iedereen kan wedden op sport, ongeacht hun sport kennis. Echter, hoe meer begrip dat je met betrekking tot de sport die je op weddenschappen hebt, hoe gemakkelijker het zal zijn.

Hoeveel geld zou ik moeten inzetten?

Het meest belangrijke dat je moet doen is een bankroll management plan opstellen. Hiermee bedenk je een gestructureerd programma dat je zal helpen bepalen hoeveel je op een bepaald moment moet inzetten. Zonder dit, zal je waarschijnlijk blazen door je bankroll snel en laat jezelf zonder enige weddenschappen fondsen. Klik op de link hieronder om onze pagina gewijd aan bankroll management te bekijken om te zien hoe je vandaag nog een plan voor jezelf kan opstellen.

Hoe kan ik beter worden in wedden?

Het beste is om enkele strategieën op te zoeken en te oefenen. Ook kan het helpen om je goed in te lezen op het evenement waar je op gaat wedden.

Hoe word een weddenschap uitbetaald?

Het getal geeft aan hoeveel de totale uitbetaling zal zijn, inclusief de oorspronkelijke inzet per ingezette eenheid.

Kun je meer verliezen dan dat je inzet?

Wanneer je waarde weddenschappen afsluit, kan het zijn dat je meer weddenschappen verliest dan dat je wint. Dit is echter oké, als je echt waarde vindt. Op de lange termijn, ga je winstgevend uit te komen.

Kun je geld verliezen op een winnende weddenschap?

Ja, je kunt geld verliezen op een winnende weddenschap - maar er is niets achterbaks aan dit feit. ... Multiple bets zijn een goed voorbeeld van waar je geld kan verliezen op een winnende weddenschap, terwijl het ook mogelijk is om geld te verliezen op een weddenschap op alle manieren. Dead-heat regels en Rule-4 aftrek kunnen ook van een winnende weddenschap een verliezer maken.